Το blog του Νομού Πρέβεζας

Το blog του Νομού Πρέβεζας

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για την επίσκεψη Μπαΐλη στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας




Περίσσεψε η υποκρισία των υποψηφίων του δικομματισμού προκειμένου να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους για να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Έτσι και ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Πρέβεζας κ. Μπαΐλης συναντήθηκε με τον ομόσταυλό του, !!! πρόεδρο του Ε.Κ. Πρέβεζας και συζήτησαν για τα οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων.
Κατά την συνάντησή τους περίσσεψε η λύπη!! για την άσχημη κατάσταση των εργαζομένων, για την ανεργία και την φτώχεια στο νομό.
Νομίζουν ότι το να διαπιστώνουν την ύπαρξη αυτών που δεν μπορούν να κρυφτούν και να τα παρουσιάζουν σαν αναγκαίο κακό τους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους.
Τόσα χρόνια, υπηρέτησαν με ζήλο τις κυβερνητικές πολιτικές της ανταγωνιστικότητας και της ελεύθερης κίνησης του κεφαλαίου. Δεν είπαν λέξη κατά του μνημονίου, των αντιασφαλιστικών νόμων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Στήριξαν την πολιτική που έχει εκτοξεύσει την ανεργία στην περιοχή της Ηπείρου, όπως και πανελλαδικά.
Στάθηκαν απέναντι σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων και νομιμοποίησαν τις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία. Ήταν εχθρικοί στο μεγάλο απεργιακό κίνημα του περασμένου χειμώνα. Προώθησαν με ζήλο, εκεί που διοικούσαν , τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Μεγάλη είναι η «αγωνία» τους για τους απολυμένους των Κλωστηρίων Πρέβεζας και για τους ανέργους. Προτείνουν ως πανάκεια την ανάπτυξη η οποία όπως ισχυρίζονται δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Μήπως να τους θυμίσουμε ότι τα Κλωστήρια έκλεισαν σε περίοδο ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης και ενώ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είχαν μπουκώσει τον Αργυρό με παχιές επιχορηγήσεις από τα λεφτά του ελληνικού λαού; Η ανάπτυξη που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων φέρνει ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, μαζική εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων και της φτωχής αγροτιάς και οδηγεί τελικά σε νέο κύκλο οικονομικής κρίσης.
Το πώς εννοεί την ανάπτυξη ο κ Μπαΐλης μας αποδεικνύει η θητεία του ως δημάρχου Λούρου. Τότε που γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αντιρρήσεις των καταστηματαρχών της περιοχής (Πρέβεζας και Λούρου) έβαζε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του για την εγκατάσταση στον δήμο Λούρου του
Πολυκαταστήματος JUMBO. «Ανάπτυξη» για τον κ. Μπαΐλη και το ΠΑΣΟΚ είναι η εξυπηρέτηση πολυεθνικών και η προάσπιση των συμφερόντων τους. Για τα μικρομάγαζα και τους εργαζόμενους το πολύ – πολύ να εκφράσει την συμπάθειά του μέχρι να υφαρπάξει την ψήφο τους. Το πρόβλημα της ανεργίας δεν δημιουργήθηκε από μόνο του. Είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής τον οποίο ο κ Μπαΐλης υποστηρίζει και η στήριξή του στα πολυκαταστήματα, τα οποία μόλις ανοίξουν θα οδηγήσουν σε λουκέτο και απολύσεις δεκάδες μικρομάγαζα στους νομούς Πρέβεζας και Άρτας, είναι η έμπρακτη απόδειξη για το μέλλον που επιφυλάσσει στους μικρούς καταστηματάρχες η πολιτική που πρόκειται να υλοποιήσει.
Η Πρέβεζα δεν έχει ανάγκη από εκλεγμένους που υπηρετούν αντιλαϊκές πολιτικές και θυμούνται τα προβλήματα των εργαζομένων μια φορά στην τετραετία (προεκλογικά) αλλά εκλεγμένους που πρωτοστατούν στον αγώνα για άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και πτυχία με αξία.
Το γραφείο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου