Το blog του Νομού Πρέβεζας

Το blog του Νομού Πρέβεζας

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα από τα προβλήματα που αφήνει πίσω της η δημοτική αρχή Πρέβεζας που φεύγει...


Κοιτάζω στους δρόμους, αλλά δεν τον βλέπω πουθενά. Έχουν περάσει 24 ώρες και ο σκύλος μου αγνοείται. Έχω πάθει τέτοια ταραχή, που έχω πεταχτεί πάνω από 15 φορές στο παράθυρο, νομίζοντας ότι μου γαυγίζει να του ανοίξω. Κάθε φορά, απογοητεύομαι. τον πήρα 3 μηνών των "Μπέμπη" με μαύρο λουράκι από το δρόμο, ήταν στο ύψος της Λεωφόρου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα εκεί που είναι το Super Market του Μαρινόπουλου. ήταν Χτυπημένος και ματωμένος στο πρόσωπο, με σπασμένη τη λεκάνη και τα δύο πίσω πόδια του και περπατούσε στη μέση του δρόμου... Τον μαζέψαμε, βγάλαμε ακτίνες, τον περιθάλψαμε. Μετά από 9 μήνες και με τη βοήθεια Κορτιζόνης, ο "Μπέμπης" περπάτησε! Η χαρά μας ήταν μεγάλη όλων όσων ζούσαμε από κοντά αυτό το πλάσμα. Μόλις σταματούσε η κορτιζόνη, περπατούσε πάλι με τα δύο του τα πόδια τα μπροστινά. Μας έπιανε πανικός, τελικά ύστερα πό 2 χρόνια άρχισε να περπατά στα δύο πίσω του πόδια, έστω και με κινητικά προβλήματα.
Ήταν ελεύθερη φύση, ίσως ήταν ο τύπος που μου ταίριαζε πιο πολύ από οποιοδήποτε σκύλο κι αυτό με έκανε να τον αγαπήσω πολύ. Είχε τις διαφωνίες του και λειτουργούσε όπως αυτός ήθελε, ελεύθερα. Ίσως σε μια καφετιά σκυλίτσα, έψαχνε το τελευταίο διάστημα τον έρωτα της ζωής του κι ίσως είναι και ο λόγος που αγνοείται (ακόμα δε θέλω να πω ότι χάθηκε). Εσείς που έχετε χάσει το σκύλο σας ή τη σκυλίτσα σας, μόνο, μπορείτε να καταλάβετε πως νιώθω... Πάμε τώρα στην ουσία του προβλήματος πριν κάποια χρόνια η δημοτική αρχή Πρέβεζας με δήμαρχο τον Μιλτιάδη Κλάπα, είχε ξεκινήσει σε συνεργασία με φιλοζωικό σύλλογο, μια σημαντικότατη προσπάθεια για τα αδέσποτα σκυλιά στην Πρέβεζα. Είχε δημιουργήσει καταφύγιο και έτσι και τα καημένα τα σκυλάκια δεν υπέφεραν και οι δημότες Πρέβεζας δεν ενοχλούνταν κλπ. Τα τελευταία χρόνια έγραφα συνεχώς με επισημάνσεις αλλά και με σκληρή κριτική για τη διόγκωση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, το μόνο που εισέπραξα ήταν ένα... Δελτίο τύπου πριν κανά χρόνο από το δήμο Πρέβεζας με την σφραγίδα του κ. Κλάπα, ότι θα υπάρξει μέριμνα για το πρόβλημα και μέριμνα δυστυχώς δεν υπήρξε ποτέ. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, υπήρξαν και επιθέσεις αδέσποτων σκύλων και σε δημότες και σε σκυλιά σπιτιών. Συνέχισα να επιμένω στο πρόβλημα, αλλά η φωνή μου ήταν φωνή βοόντως... όπως φάνηκε...
Ένα από τα προβλήματα που αφήνει πίσω της η δημοτική αρχή Πρέβεζας που φεύγει στις 31/12/2010 (αφού ο κ. Κλάπας και οι δημοτικοί του σύμβουλοι δε θα συμμετέχουν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου) είναι το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων. Ας ελπίσουμε ότι η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει τον Νοέμβρη, τον Γενάρη του 2011 που θα αναλάβει να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία σ' αυτό το ζήτημα, διότι χωρίς ίχνος υπερβολής, ετούτη η δημοτική αρχή, η δημοτική αρχή που φεύγει, έδειξε αναισθησία το τελευταίο διάστημα, σ΄αυτό το πρόβλημα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΛΕΟΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου