Το blog του Νομού Πρέβεζας

Το blog του Νομού Πρέβεζας

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΙΤΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ


Την Τρίτη 21/9/2010 έγινε, παρουσία μου, η Γ.Σ. της Π.Κ. Πρέβεζας. Η συνεδρίαση έγινε υπό το βάρος της απόφασης του δημάρχου Πρέβεζας και μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ σ. Μιλτιάδη Κλάπα, να μην διεκδικήσει εκ νέου την δημοτική αρχή Πρέβεζας ως επικεφαλής συνδυασμού που θα υποστηρίζεται από τον ΣΥΝ, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ανένταχτους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες της πόλης. Η απόφαση του είναι σεβαστή αν και κατά την γνώμη μου οι ανάγκες της κοινωνίας και οι αποφάσεις της συλλογικότητας υπερέχουν, για τους αριστερούς, της προσωπικής διάθεσης και γνώμης και η όλη διαχείριση του θέματος ήταν λαθεμένη από την πλευρά του σ. Κλάπα.
Στη Γ.Σ. πρότεινα σχέδιο απόφασης 4 σημείων. Τα πιο πολλά μέλη της συνέλευσης μείναμε με την εντύπωση ότι αυτή ήταν η απόφαση, και νομίζω ότι ήταν μια σωστή συμβιβαστική απόφαση που θα επέτρεπε τη συνέχεια των παρεμβάσεων μας και θα άνοιγε το δρόμο για μια πιο συλλογική λειτουργία στο μέλλον. Τα 4 σημεία είναι:
1ο Το σύνολο των μελών του ΣΥΝ να δραστηριοποιηθούν υπέρ της στήριξης του Περιφερειακού Συνδυασμού Ηπείρου με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαδημητρίου.
2ο Η Π.Κ. Πρέβεζας του ΣΥΝ να μην εκφράσει δημόσια υποστήριξη υπέρ κάποιου δημοτικού συνδυασμού.
3ο Οι σ. και σ/σες που συμμετέχουν στη δημοτική κίνηση ΄΄Δημόσιος Χώρος΄΄ με επικεφαλή τον πανεπιστημιακό Γ. Ρέντζο καθώς και κάθε άλλος/η σ. που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί υπέρ του συνδυασμού, μπορούν να το κάνουν.
4ο Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές η Π.Κ. της Πρέβεζας θα ανασυγκροτηθεί. Έως τότε δημόσιες ανακοινώσεις, προσωπικές στάσεις – παραιτήσεις κλπ - δεν πρέπει να γίνουν δεκτές.
Αυτή είναι η απόφαση. Στα ΜΜΕ αναφέρεται η είδηση ότι 9 μέλη της Ν.Ε. παραιτήθηκαν με δήλωση τους. Η δήλωση υπάρχει. Η κοινή απόφαση και συνεννόηση ήταν και είναι ότι ΄΄κρατείται΄΄.
Αν κάποιος ή κάποιοι σ. την έδωσαν στη δημοσιότητα, έχουν προβεί σε απαράδεκτη αντικομματική πράξη και μάλιστα συνειδητά μια και τους είχε επισημανθεί πως μια τέτοια ενέργεια πέραν των άλλων θα γινόταν αντικείμενο εκμετάλλευσης από ανταγωνιστικούς και αντίπαλους συνδυασμούς και πολιτικές δυνάμεις.
Στη δήλωση περιέχονται απαράδεκτοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί για μέλη της ΚΠΕ, που με υπεύθυνο και συντροφικό τρόπο λειτούργησαν για την ενότητα και κοινή δράση της Π.Κ. και έχουν την αλληλεγγύη του Κόμματος.
Σε κάθε περίπτωση η ζωή θα προχωρήσει, η Αριστερά θα προχωρήσει, ο ΣΥΝ θα παραμείνει σταθερά προσηλωμένος στις κοινωνικές ανάγκες και τις εξ αυτών συγκρούσεις και συνθέσεις.
Οι σ/φοι και οι σ/σες που παραμένουν πιστοί στο κοινό μας σχέδιο και στον ρόλο του ΣΥΝ στην Αριστερά και στην κοινωνία θα βρουν τον τρόπο και τους δρόμους της ενότητας και της δράσης. Οι επιτυχίες της Π.Κ. Πρέβεζας και θα συνεχισθούν και θα ανέβουν επίπεδο.
23.09.10 Δημήτρης Βίτσας
Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου