Το blog του Νομού Πρέβεζας

Το blog του Νομού Πρέβεζας

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Περισσότεροι Έλληνες στα συσσίτια


Kατακόρυφη αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που προσφεύγουν καθημερινά στα συσσίτια της Εκκλησίας δείχνουν τα στοιχεία του Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής.
«Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι Έλληνες αυξήθηκαν δραματικά» τονίζει στο «Βήμα» ο διευθυντής Οικονομικών του Ταμείου, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης. «Η αναλογία είναι πλέον σχεδόν ίδια με τους μετανάστες» προσθέτει «καθώς υπάρχουν ανάγκες για την εξεύρεση δουλειάς, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σίτισης, στέγασης και παροχής βασικών ειδών πρώτης ανάγκης».
«Από τις αρχές Σεπτεμβρίου προσφέρουμε 110 μερίδες καθημερινά. Το επόμενο διάστημα θα τις αυξήσουμε σε 180. Το φαινόμενο είναι τραγικό και δυστυχώς εμφανίζονται όλο και περισσότεροι Έλληνες που ζητούν βοήθεια» δηλώνει ο αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης, εφημέριος του Ναού του Αγίου Παντελεήμονος.
Την Πέμπτη η Σύνοδος της Ιεραρχίας αποφάσισε την άμεση λήψη μέτρων. Ο εισηγητής του θέματος, μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, επισήμανε ότι «η ενορία δεν μπορεί να παραμείνει τόπος όπου συναντιόμαστε κάθε Κυριακή για την εκπλήρωση των θρησκευτικών μας καθηκόντων. Έχουμε χρέος να την αναδείξουμε σε ζωτική εστία προσφοράς πνευματικού έργου και φιλανθρωπικής φροντίδας, που θα λειτουργήσει όχι ως υπηρεσία σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας αλλά συνεχώς ως το ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας»

1 σχόλιο: