Το blog του Νομού Πρέβεζας

Το blog του Νομού Πρέβεζας

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ν.Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Ανακοίνωση για την υπονόμευση και υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης


Η κατάσταση που επικρατεί στη ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση δεν είναι αποσπασμένη με τις εξελίξεις που υπάρχουν στην κοινωνία. Σήμερα προωθείται η πλήρης παράδοση των ΑΕΝ όπως και το σύνολο της εκπαίδευσης στην αγορά. Η ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση των σχολών με την αγορά θα έχει ακόμα μεγαλύτερες αρνητικές επιπτώσεις στην ζωή του σπουδαστή. Θα ανέβει το κόστος σπουδών, θα υποβαθμιστεί η αξία του πτυχίου. Κι αυτό για να μπορούν να έχουν αύριο εργαζόμενους φθηνούς, ευέλικτους που θα είναι έρμαια στις ορέξεις του κεφαλαίου .
Την ώρα που το εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει αμύθητα κέρδη ελέγχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας ναυτιλίας, οι ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα μειώνονται. Όσο πιο πολλά κέρδη έχει το κεφάλαιο τόσο πιο επιθετικό γίνεται, αυτή είναι η αλήθεια.
Οι εφοπλιστές και πριν την καπιταλιστική κρίση και σήμερα κερδίζουν. Αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερη την πρόκληση για κάθε σημερινό και αυριανό ναυτεργάτη, για κάθε σπουδαστή της ΑΕΝ που του λένε «χάσε και αλλά δικαιώματα». Και αυτά τη στιγμή που και εσύ και η οικογένειά σου είστε κολλημένοι στον τοίχο στο όνομα της ανάκαμψης της οικονομίας.
Οι ευθύνες των κομμάτων του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ είναι τεράστιες. Το ίδιο και του ΛΑΟΣ που έχει ψηφίσει τα νέα μέτρα του μνημονίου και στέκεται εχθρικά απέναντι σε κάθε κινητοποίηση, όπως στις απεργίες στο λιμάνι που έβριζαν οι εκπρόσωποί του χυδαία τους ναυτεργάτες. Από κοντά και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που σε κεντρικό επίπεδο αθωώνει την κυρίαρχη πολιτική και οι συνδικαλιστές του πρωτοστατούν στην απεργοσπασία. Ο ίδιος ο Τσίπρας χαρακτήρισε «εξαλλοσύνες» τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών.
Στις ΑΕΝ – ΚΕΣΕΝ η κατάσταση είναι οδυνηρή για χιλιάδες σπουδαστές , ναυτεργάτες . Από την πρώτη στιγμή έρχονται αντιμέτωποι με τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν . Σήμερα εκατοντάδες σπουδαστές - ναυτεργάτες βλέπουν ότι:
→ Οι εφοπλιστές απαιτούν ζεστό χρήμα από το σύνολο των εκπαιδευτικών ταξιδιών των σπουδαστών , με αποτέλεσμα εκατοντάδες να είναι στον αέρα, να μη βρίσκουν μπάρκο, να κινδυνεύουν με διαγραφή από τη σχολή
→ Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό , υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή .
→ Η λειτουργία των ακαδημιών φανερώνουν και την επιθετικότητα των εφοπλιστών . Η σχολές είναι στρατικοποιημενες για να διαμορφώνουν από καλύτερη θέση τους σπουδαστές πειθήνιους ναυτεργάτες αύριο και να ενισχύετε η τρομοκρατία .
Τα δικαιώματα που έχουμε μέχρι σήμερα έχουν κατακτηθεί με σκληρούς ταξικούς αγώνες και θυσίες , με μπροστάρηδες το ταξικό εργατικό κίνημα το ΠΑΜΕ και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Οργάνωσε την πάλη σου, πάρε θέση στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος. Πρωτοστάτησε στον προσανατολισμό των συλλόγων στο πλευρό του ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ . Εκεί που δεν υπάρχουν σύλλογοι μπες μπροστά στη δημιουργία επιτροπών αγώνα .
Για να ζήσουμε όπως μας αξίζει πρέπει να φύγει από την μέση η εξουσία των μονοπωλίων Πρέπει να γίνουν τα καράβια, τα εργοστάσια, οι επιχειρήσεις ,η γη , ιδιοκτησία των πραγματικών δημιουργών του πλούτου, των εργαζομένων. Και όχι ιδιοκτησία μιας χούφτας πλουτοκρατών που έχουν την εξουσία που τους δίνει το νόμιμο δικαίωμα να κλέβουν τον ιδρώτα των ανθρώπων του μόχθου. Οργανωθείτε για το δίκιο της εργατικής τάξης για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου , για να κοινωνικοποιηθούν τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής , με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο .
Απέναντι στην Ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα η διέξοδος είναι ο σοσιαλισμός.
Έλα με το ΚΚΕ, κάνε την οργή και την αγανάκτησή σου δύναμη για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.
Υπάρχει άλλος δρόμος, είναι ο σοσιαλισμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου