Το blog του Νομού Πρέβεζας

Το blog του Νομού Πρέβεζας

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Υπ. Δήμαρχος ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Εκλογικό κέντρο: Λ. Ειρήνης 96, Πρέβεζα, τ.κ. 48100
Τηλ.: 26820-27450, 27031
Fax: 2682026977
e-mail.:stergiosgiannakis@hotmail.com
www.stergiosgiannakis.gr
Η δυναμική των χωριών της παραλιακής ζώνης του σημερινού δήμου Ζαλόγγου, αποτυπώθηκε κατά την διάρκεια των επισκέψεων και των συναντήσεων που είχε ο επικεφαλής της Δημοτικής Ανανεωτικής Κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης.
Πρόκειται για μία περιοχή που συνδυάζει τον ορεινό όγκο και τις εντυπωσιακές ακτές, με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι χωριά όπως ο Βράχος, η Λυγιά, το Χειμαδιό, τα Ριζά έχουν συγκρατήσει νέους ανθρώπους, που επενδύουν στον τόπο τους και συμβάλουν στην ανάπτυξή του.
«Με σεβασμό σε όλα όσα έγιναν μέχρι σήμερα, κι αυτά που έγιναν είναι πολλά και σημαντικά, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στήριξης των περιοχών αυτών, που αποτελούν στολίδι όχι μόνο για το Νομό Πρέβεζας αλλά και για την Ήπειρο» ανέφερε ο κ. Γιάννακης υπογραμμίζοντας ότι η τοπική οικονομία που στηρίζεται κυρίως στην κτηνοτροφία και τον τουρισμό πρέπει να στηριχθεί περαιτέρω, μέσα από το σύνολο των αναπτυξιακών και χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
«Οφείλουμε να επενδύσουμε στην ποιότητα. Οι υπηρεσίες και τα προιόντα μας πρέπει να είναι το σήμα κατατεθέν. Έτσι θα αποκτήσουν προστιθέμενη αξία, απαραίτητη σε μία εποχή δύσκολη οικονομικά και εξαιρετικά ανταγωνιστική» επεσήμανε ο κ. Γιαννάκης.
Έργα υποδομής, όπως η ύδρευση και η αποχέτευση των περιοχών αυτών, θα αποτελέσουν την πρώτη προτεραιότητα. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Αίτημα των κατοίκων της περιοχής είναι να προχωρήσει το έργο της οδικής σύνδεσης Χειμαδιού Καναλακίου, για το οποίο οι Δήμοι Ζαλόγγου και Φαναρίου έχουν ολοκληρώσει την μελέτη. Πρόκειται για μία ώριμη πρόταση, για την οποία ο κ. Γιαννάκης δήλωσε ότι θα διεκδικηθεί με κάθε τρόπο η ένταξη και η χρηματοδότησή της από το ΕΣΠΑ.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου