Το blog του Νομού Πρέβεζας

Το blog του Νομού Πρέβεζας

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΧ


Επίσκεψη πραγματοποίησε στις 16-9 ο Νομάρχης Πρέβεζας κος Βασίλης Ιωάννου στο σημείο που πραγματοποιούνται οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών στο Λούρο, προκειμένου να ενημερωθεί δια ζώσης για τα αιτήματά τους και να τους διαβεβαιώσει ότι έχουν ήδη διαβιβασθεί από την Νομαρχία τα αιτήματά τους σε όλες τις αρμόδιες Κυβερνητικές Αρχές, στο Υπουργείο Μεταφορών αλλά και στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Οι αυτοκινητιστές οχημάτων δημοσίας χρήσης κινητοποιούνται, χωρίς μέχρι τώρα να δημιουργούν προβλήματα σε άλλους επαγγελματίες και στις άλλες κοινωνικές ομάδες της περιοχής, αποκλείοντας το δρόμο, κάτι που ικανοποίησε το Νομάρχη. Οι αυτοκινητιστές ανέλυσαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν τη συμπαράσταση όλων των φορέων.
Ο Νομάρχης εξέφρασε την κατανόησή τους στην ανησυχία τους λόγω της σοβαρής διατάραξης του θεσμικού πλαισίου που διέπει το επάγγελμά τους και η οποία αλλάζει τον επαγγελματικό τους προγραμματισμό και τους κάνει δικαίως να ανησυχούν για το μέλλον τους. Τους τόνισε ότι ευχή και ελπίδα όλων μας ο διάλογος να συνεχισθεί και μέχρι την τελική ψήφιση του νόμου να αποδεχθεί η Κυβέρνηση όσα περισσότερα από τα αιτήματα των εργαζομένων αυτών.
Οι αυτοκινητιστές ευχαρίστησαν το Νομάρχη για το ενδιαφέρον του, ενώ αυτούς τους τόνισε ότι για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Νομαρχίας όπως η διαδικασία της επίταξης, η λειτουργία των κλιμακίων ελέγχου οχημάτων, θα βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία μαζί τους.
Ο κος Ιωάννου κλείνοντας τη συνάντηση τόνισε χαρακτηριστικά: « Ζούμε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο στην οποία πολλά απ’ όσα ξέραμε αλλάζουμε μάλιστα με δραματικό τρόπο. Κατανοούμε την αγωνία σας για το μέλλον. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι ο διάλογος με την Κυβέρνηση, που πρέπει να συνεχισθεί, θα έχει θετικά αποτελέσματα για τα αιτήματά σας. Εμείς ήδη διαβιβάσαμε το υπόμνημά σας προς την Κυβέρνηση και την Βουλή. Αισθάνομαι παράλληλα την υποχρέωση να σας ευχαριστήσω για τι δεν προχωρήσατε σε αποκλεισμό των δρόμων. Είστε ένας κλάδος εργαζομένων που έχει πληρώσει από πρώτο χέρι τις συνέπειες των κλειστών δρόμων και αυτή σας η στάση, δείχνει σεβασμό στους άλλους επαγγελματίες.
Τέλος θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο στο θέμα της επίταξης των φορτηγών, όσο και στη λειτουργία των Μικτών Κλιμακίων Ελέγχου Οχημάτων, θα έχουμε καθημερινή συνεργασία για να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα».

Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου