Το blog του Νομού Πρέβεζας

Το blog του Νομού Πρέβεζας

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Γρηγόρης Ψαριανός πάντα μπροστά στους αγώνες!


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

Ανεξάρτητος Βουλευτής Β’ Αθήνας



Σύντομο βιογραφικό: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954, μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, στο Χολαργό και στο Παγκράτι. Είναι πατέρας μιας κόρης.

Επάγγελμα: Δημοσιογράφος-μουσικός παραγωγός.

Σπουδές: Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς (κάποια στιγμή θα είναι πτυχιούχος…).

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες: Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2007 και του Οκτωβρίου 2009.

Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες: Εκ γενετής αριστερός, λόγω βεβαρυμμένης οικογενειακής παράδοσης, δραστηριοποιήθηκε στον παράνομο Ρήγα Φεραίο από το 1972, στη σπουδάζουσα της Ανωτάτης Βιομηχανικής Πειραιά – στις δύο καταλήψεις της Νομικής και αυτή του Πολυτεχνείου το ’73 – και μετά στις γειτονιές, τους συλλόγους και τα κινήματα της μεταπολιτευτικής περιόδου. Γραμματέας του Ρήγα στο Χολαργό, στον τομέα Βορειοανατολικών προαστίων, στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ και του ενιαίου Συνασπισμού το ’89-90.
Εργάστηκε στο χώρο των ΜΜΕ, του Τύπου και του βιβλίου και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αθήνα 984 - του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος – Flash 961, στην ΕΡΑ, στον 941 Επικοινωνία, στον SevenX, στον ΚΛΙΚ FM και τέλος στον Best 92,6 εκπέμποντας καθημερινά από το 1987 ως σήμερα.
Έχει επιμεληθεί την έκδοση δίσκων και CD στη δισκογραφία και έχει διατελέσει μέλος του γνωμοδοτικού συμβουλίου του φεστιβάλ Αθηνών και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Επίσης, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, όχι μόνο ως αθλητής αλλά και ως ενεργός φίλαθλος-ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της εταιρίας λαϊκής βάσης φίλων της ΑΕΚ «ΕΝΩΣΗ 1924» και διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ. Το 2006 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη.
Συνεχίζει πεισματικά να πιστεύει σε μια μεγάλη και σύγχρονη Αριστερά και να ελπίζει σε έναν καλύτερο κόσμο.

Επιτροπές της Βουλής:

Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων Θέση: Μέλος

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας Θεση: Μέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου