Το blog του Νομού Πρέβεζας

Το blog του Νομού Πρέβεζας

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Εκτός κυβερνητικού σχήματος και πάλι η Πρέβεζα… Από τους Μπάλκο και Κωνοφάγο έχει να δει υπουργείο ο νομός μας…


Όποιος έβλεπε τη φωτογραφία που έβγαινε από το περιβάλλον του όταν ο Βαγγέλης Παπαχρήστος –υποψήφιος βουλευτής τότε του νομού Πρέβεζας-χόρευε χασάπικο με τον Γιώργο Παπανδρέου και διάβαζε και το βιογραφικό του κ. Παπαχρήστου σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπαχρήστος ήταν πρόεδρος των Ελλήνων φοιτητών στην Αγγλία, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου σημερινός πρωθυπουργός αντιπρόεδρος, θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι είναι βέβαιο ότι όταν ο Παπανδρέου γίνει πρωθυπουργός, ο Παπαχρήστος θα γίνει υπουργός. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου… ο λαός ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και έκανε πρωθυπουργός τον Παπανδρέου, αλλά ο… Βαγγέλης πουθενά!
Χθες έγινε σαρωτικός και ίσως ο πολυπληθέστερος ανασχηματισμός, όμως και πάλι ο Βαγγέλης πάλι εκτός… Δύο τινά υπάρχουν, ή ότι ο βουλευτής Πρέβεζας δεν έχει τις ικανότητες και το πολιτικό βάρος να σηκώσει ούτε θέση υφυπουργού, ή ότι δεν είναι στις συμπάθειες της αυλής του Παπανδρέου. Η ουσία πάντως είναι ότι ο νομός Πρέβεζας είναι και πάλι εκτός κυβερνητικού σχήματος… ο νομός Πρέβεζας έχει να δει υπουργείο από-τη δεκαετία του 70- την εποχή των αειμνήστων Αναστάσιου Μπάλκου που διετέλεσε υπουργός δημόσιας Τάξης και του Κωνσταντίνου Κωνοφάγου υπουργού Βιομηχανίας. Και οι δύο ήταν προσωπικότητες αυξημένης εμβέλειας, αλλά ιδιαίτερα ο Κωνοφάγος κατά τη δική μας εκτίμηση, με ένα βαρύ σαν ιστορία βιογραφικό, που ακόμα και το γεγονός ότι διετέλεσε πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πανεπιστημίου ίσως ήταν κάτι ασήμαντο, μπρος στην άξια αναφοράς αντιδικτατορική του δράση. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει πεδίο για συγκρίσεις ανάμεσα στον Κωνοφάγο, τον σημερινό κυβερνητικό βουλευτή Βαγγέλη Παπαχρήστο, ούτε βεβαίως τον προηγούμενο κυβερνητικό βουλευτή επί ΝΔ Γιώργο Τρυφωνίδη. Τι συμβαίνει λοιπόν; Η έλλειψη προσωπικοτήτων αυξημένης εμβέλειας είναι αυτή που οδηγεί την Πρέβεζα και το νομό της εκτός… κυβερνητικού σχήματος. Δυστυχώς ούτε τα κουμπαριλίκια του Τρυφωνίδη με τον Σουφλιά, ούτε τα κολιτιλίκια και τα χασαποσέρβικα του Παπαχρήστου με τον Παπανδρέου, μας έδωσαν κυβερνητική θέση. Εύλογα μπορεί να ερωτηθεί κανείς, μα καλά είναι τόσο καλύτεροι αυτούς που έβαλε ο Καραμανλής υφυπουργούς από τον Τρυφωνίδη, ή είναι τόσο ικανότεροι αυτούς που χρησιμοποιεί ο Παπανδρέου από τον Παπαχρήστο;
Σαφώς και όχι, όμως σίγουρα δεν είναι προσωπικότητες αυξημένης εμβέλειας που ασυζητητί να καταλαμβάνουν κυβερνητική θέση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου