Το blog του Νομού Πρέβεζας

Το blog του Νομού Πρέβεζας

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

«Θύμα ο Δαλούκας»


Για τις δυο υποθέσεις που έχει αναλάβει, του Δαλούκα και του τερματοφύλακα των Τρικάλων Χρήστο Πούρη, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Αλέξης Κούγιας Ως θύμα χαρακτήρισε τον Γιώργο Δαλούκα ο Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του, σε δηλώσεις που έκανε στο Libero 107,4 ενώ απείλησε και πάλι με μηνύσεις αν κρίνει ότι υπάρχει κάτι μεμπτό στην υπόθεση. Παράλληλα ο γνωστός ποινικολόγος ανέλαβε και την υπεράσπιση στου Χρήστου Πούρη στην μήνυση που του έγινε από τον κ. Κομπότη για συκοφαντική δυσφήμιση. Τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η έρευνα που κάνει ο ΣΔΟΕ σχετικά με το ποδόσφαιρο θα φτάσει σε βάθος και θα αποκαλυφθούν όλα.

Αναλυτικά:

«Ο κ. Δαλούκας δεν χρειάζεται την προστασία δικηγόρου, ο ίδιος είναι το θύμα σε αυτή την ιστορία και ζήτησε την αρωγή του γραφείου μου ώστε να εξετάσουμε όλα όσα έχουν γραφεί και ειπωθεί για αυτόν το τελευταίο διάστημα. Αν έχει προσβληθεί η προσωπικότητά του και έχει συκοφαντηθεί, τότε θα προχωρήσουμε με τη σειρά μας σε μηνύσεις. Για παράδειγμα, ακούστηκε ότι ο πελάτης μου ευνοούσε πέρυσι συστηματικά τον Παναθηναϊκό, υπάρχει αυτή η δήλωση στα πρακτικά της συνεδρίασης της ΕΠΟ.

Ο πελάτης θα στραφεί εναντίον σε οποιονδήποτε τον συκοφαντεί και του θίγει την τιμή και την υπόληψη του. Ο κ. Δαλούκας μέχρι πρόσφατα θεωρούταν το κόσμημα της ελληνικής διαιτησίας και θέλει να μην ακουστεί τίποτε που τον θίγει αλλά και να τιμωρηθούν όσοι το έκαναν. Αυτή την στιγμή είμαι σε μια άλλη δίκη και μόλις επιστρέψω στην Αθήνα, θα εξετάσω την υπόθεση και αν κρίνω ότι υπάρχει κάτι μεμπτό θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις».

Για το αν ο κ. Δαλούκας θέλει να επιστρέψει στη διαιτησία: «Δεν το έχω συζητήσει μαζί του και δεν ξέρω αν διαιτητεύσει ξανά, γνωρίζω όμως ότι θέλει να παραμείνει στον χώρο του ποδοσφαίρου, ίσως από κάποια άλλη θέση, δεν το γνωρίζω ακριβώς αυτό».

Για όσα συμβαίνουν τελευταία στον χώρο του ποδοσφαίρου: «Τελευταία μιλούν για το ποδόσφαιρο άνθρωποι που ήρθαν μόλις χθες στον χώρο. Εγώ βρίσκομαι από μικρό παιδί στον χώρο και κατά καιρούς έχω κάνει καταγγελίες και έχω τιμωρηθεί, έχω πληρώσει πολλά πρόστιμα για αυτό. Ήρθε όμως τώρα ο ΣΔΟΕ και βρέθηκε μπροστά σε μια τεράστια υπόθεση και ελπίζω να συνεχιστεί σε βάθος η έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Επί Φλωρίδη είχε γίνει μια σοβαρή δουλειά και ακούστηκαν κασέτες, έμαθε η Ελλάδα την αλήθεια για το πως γινόταν διάφορα στο ποδόσφαιρο αλλά στην συνέχεια δεν προχώρησε η υπόθεση όπως θυμάστε.

Από τότε, τώρα γίνεται πάλι μια σοβαρή έρευνα, μια σοβαρή δουλειά και βγαίνουν στην φόρα διάφορα, αυτά τα λαμόγια νόμιζαν ότι η έρευνα θα περιοριστεί σε φορολογικές παραβάσεις αλλά βλέπω ότι προχωρά, γίνονται διασταυρώσεις και αυτό θα φέρει αποτέλεσμα πιστεύω. Ίσως μάλιστα αυτή να είναι η τελευταία να αποκαλυφθούν πράγματα και να έρθει στο φως η αλήθεια. Είναι λάθος πάντως να πιστεύει ο κόσμος ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα, αλλά όπως σε κάθε χώρο υπάρχουν καλοί και κακοί παντού. Το θέμα αυτό αναδείχθηκε από 2 εφημερίδες και πρέπει πιστεύω όλοι οι δημοσιογράφοι να φροντίσουν ώστε να συνεχιστεί η έρευνα και να βγουν όλα στην φόρα. Η UEFA στον φάκελο για την Ελλάδα εμπλέκει τις μισές ομάδες της Β` Εθνικής, ψάξτε ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες τους και τι δουλειά κάνει ο καθένας. Το ποδόσφαιρο είναι η κορυφαία κοινωνική εκδήλωση αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν το έχουμε προστατέψει όπως πρέπει».

Για την πρόσφατη υπόθεση δωροδοκίας καθώς είναι συνήγορος του κ. Πουρή: «Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή ζήτησαν την συνδρομή μου αλλά ανέλαβα τον κ. Πουρή, που τείνει να γίνει το θύμα τελικά της υπόθεσης αλλά σας δίνω τον λόγο μου ότι δεν θα γίνει. Αυτοί που τον μήνυσαν για συκοφαντική δυσφήμηση θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο. Θα σας πω πολύ απλά να σκεφτείτε τι θα γίνει αν αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και φανεί ποιος μίλησε με ποιον και πότε, τότε θα φανούν όλα πιστεύω. Για να υπάρξει καταδίκη δεν χρειάζονται απαραίτητα μόνο αποδείξεις και οι ενδείξεις είναι αρκετές ορισμένες φορές για να τιμωρηθεί κάποιος ή να υποβιβαστεί κάποια ομάδα. Δεν έχω ακόμη τα πλήρη στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση αυτή, την Δευτέρα θα τα έχω και θα πράξω ανάλογα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου