Το blog του Νομού Πρέβεζας

Το blog του Νομού Πρέβεζας

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση του Υποψήφιου Δήμαρχου Γ. Νίτσα με τους απεργούς – ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων



Κοντά στους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσης βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 23 Σεπτεμβρίου 2010, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γιώργος Νίτσας προκειμένου να ακούσει τα αιτήματα τους και να συζητήσει την πορεία των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, μία ημέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Οι δεκάδες μεταφορείς, που έχουν συγκεντρωθεί στην εθνική οδό Πρέβεζας -Ιωαννίνων, στην είσοδο του Λούρου, αφού εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά και τους φόβους για νέα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα, προχώρησαν σε συζήτηση με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο, η οποία επικεντρώθηκε κυρίως στο θέμα των αδειών και στις συνέπειες που θα έχει για τον κλάδο τους η απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την πρόβλεψη για μηδενισμό της άυλης αξίας της άδειας, μετά την πάροδο της 3ετούς περιόδου προσαρμογής στο νέο καθεστώς, οι μεταφορείς ζήτησαν να παραμείνει στο τέλος αυτής της περιόδου το 35% της αξίας της άδειας, η οποία πριν από λίγο καιρό κόστιζε από 200 έως 300 χιλιάδες ευρώ.

Όσον αφορά το ζήτημα της οργάνωσής τους στα νέα δεδομένα που προβλέπει ο νόμος, αιτήθηκαν η περίοδος προσαρμογής να παραταθεί από 3 σε 5 χρόνια. Ταυτόχρονα ζήτησαν, την έναρξη περιόδου προσαρμογής από την ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου και όχι από την αρχή του 2010, ώστε να προλάβουν να κάνουν απόσβεση, όσοι ιδιοκτήτες αγόρασαν πρόσφατα τις άδειές τους.

Κι επιπλέον, εξέφρασαν στον κ. Νίτσα το φόβο ότι με το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς θα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα πολυεθνικές εταιρίες, οι οποίες με μηδενική αξία της αδείας θα δημιουργήσουν μεγάλες εταιρίες, παίρνοντας από αυτούς το μεταφορικό έργο, για το οποίο μοχθούν σε καθημερινή βάση.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ιδιωτικής χρήσης, ενημέρωσαν τον κ. Νίτσα πως παρότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για την απόσυρση του νομοσχεδίου, ο αποκλεισμός της εθνικής οδού θα γίνεται σταδιακά- ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των επιβατηγών οχημάτων- ενώ στα σημεία των κινητοποιήσεων η κυκλοφορία θα διεξάγεται από παράπλευρες οδούς.
Ο κ. Νίτσας ακούγοντας με προσοχή τους προβληματισμούς των απεργών, δήλωσε πως κατανοεί την αγανάκτηση τόσο των νέων επαγγελματιών όσο και εκείνων που συνταξιοδοτούνται κι εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή του, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι πραγματικά λυπηρό να βρίσκεσαι ανάμεσα σε οικεία πρόσωπα και να συνειδητοποιείς το φόβο που νιώθουν και την αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Ανάμεσα σε φίλους που επένδυσαν στο συγκεκριμένο επάγγελμα και τώρα, κινδυνεύουν να χάσουν το μόνο περιουσιακό τους στοιχείο, το εργαλείο της δουλειάς τους, το μέσο για να εξασφαλίζουν το μεροκάματο. Εύχομαι ο αγώνας σας να έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και σύντομα να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση για όλους».
Κλείνοντας την ολιγόλεπτη ομιλία του, τόνισε επίσης πως πρέπει να δοθούν στους νέους επαγγελματίες-μεταφορείς, κίνητρα στο πλαίσιο του νέου Αναπτυξιακού νόμου. Επισήμανε δε, πως με την ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού, αποτελεί χρέος τόσο της κυβέρνησης όσο και των τοπικών αρχών να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να ενισχύσουν το έργο των ελληνικών μεταφορών από και προς την Ευρώπη.


Πρέβεζα, 23 Σεπτεμβρίου 2010
Γιώργος Νίτσας
Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου